Stort språkligt projekt –
Svenska Folkbibeln revideras!

Sedan ett par år tillbaka pågår ett stort revideringsarbete med syfte är att ta fram en språkligt uppfräschad version av Svenska Folkbibeln för framtidens generationer. En grupp av teologer, språkreferenter och bibelläsare, både äldre och framför allt yngre, bearbetar texten. Huvudkriterier för arbetet är dels att den uppdaterade texten flyter väl på modern svenska, dels att den fortfarande återger grundtextens mening noggrant och troget.

Ett flertal bibelböcker i NT och några av GT:s poetiska böcker har redan bearbetats, och vi är glada att vi som ett delmål har kunnat publicera Johannesboken och Psaltaren! Johannesboken innehåller Johannesevangeliet och Första Johannesbrevet, två bibelböcker präglade av Kristi kärlek och sanning.
Dessa särtryck kan ses som ett första smakprov på hur den kommande reviderade utgåvan av Svenska Folkbibeln kan komma att se ut när den är klar om cirka tio år.

Är du nyfiken på vårt revideringsarbete? Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att få veta mer.

Kontakta oss

Stiftelsen Svenska Folkbibeln, Hantverkarvägen 24, 136 44 Handen

Tel: 08-7412601 - Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Dela med dig...

Och ta del av nyheterna fran oss