Förra hösten kom Folkbibeln 2014, en ny och reviderad version av Nya testamentet och Psaltaren som är grundligt genomarbetad i harmoni med grundtexten till bättre flyt och modernare svenska. Den nya Folkbibeln har blivit varmt mottagen bland såväl förkunnare och teologer som enskilda bibelläsare.

Denna höst lanserar vi Folkbibeln 2015 – en helbibel med NT 2014 och en lätt reviderad version av Gamla Testamentet, utökat med historiska noter som kastar ljus över bibeltexten och ger ökad förståelse för Bibelns värld. Folkbibeln 2015 bevarar det bästa från svensk bibelöversättningstradition och tar bibelordet ett steg närmare en modern språkdräkt. På så sätt blir igenkänningsfaktorn hög samtidigt som texten får bättre flyt och blir lättare att förstå.

Vad är nytt?

Lanseringen sker på Bokmässan i Göteborg 24-27 september (mer info kommer), med lanseringshögtid lör 26 sept kl 18:30 i Tabernaklet på Storgatan 39. Välkommen dit, eller beställ ditt exemplar från XP Media. GT-texten kommer också att uppdateras under hösten i Folkbibelns app samt på Folkbibeln Online.

 

Folkbibel

Kontakta oss

Stiftelsen Svenska Folkbibeln, Hantverkarvägen 24, 136 44 Handen

Tel: 08-7412601 - Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Dela med dig...

Och ta del av nyheterna fran oss